POPPY LANCEERT STEPSERVICE IN BRUSSEL

POPPY LANCEERT STEPSERVICE IN BRUSSEL

Poppy Mobility, de 100% Belgische start-up van gedeelde mobiliteit, viert een nieuwe mijlpaal in haar ontwikkeling door de lancering van de stepservice in Brussel. Meer dan 1500 steps zullen aan de Poppy vloot toegevoegd worden in de volgende dagen.

In 4 jaar tijd heeft Poppy een vloot van ecologisch verantwoorde deelauto’s gevormd. De vloot bestaat uit meer dan 750 auto’s en 2000 gedeelde elektrische steps, verdeeld over de steden Brussel, Mechelen en Antwerpen maar ook over de 3 luchthavens, Zaventem, Antwerpen en Charleroi. De vrijheid om u 24/7 te verplaatsen, aan een all-inclusive en hyper competitieve prijs, binnen een groeiende zone? Dat vindt u bij Poppy.

 

POPPY RICHT ZICH OP MULTIMODALITEIT

Tot nu toe heeft de Poppy-gemeenschap alleen in Antwerpen van steps kunnen genieten, deze dienst is nu ook beschikbaar in Brussel.

Kies voor een auto, een step of beide en beweeg vrij dankzij Poppy. Met de komst van 1500 nieuwe steps legt Poppy de nadruk op multimodaliteit en is daarom de enige app in Brussel die 2 vervoerswijzen met radicaal verschillende nutsvoorzieningen aanbiedt. Er zijn ook bestelwagens toegevoegd aan de vloot, waardoor gebruikers de dienst ook kunnen nuttigen voor het vervoer van zwaardere of grotere spullen. Deze zijn momenteel beschikbaar in de Antwerpse zone, maar zullen binnenkort ook in Brussel komen.

Deze uitbreiding naar verschillende typen voertuigen in één app zal gebruikers helpen Poppy auto’s te bereiken met kleinere voertuigen. Dit is al het geval bij meer dan 5000 gebruikers in Antwerpen, ze gebruiken auto’s, maar ook steps voor hun reizen. Poppy wil de complementariteit van voertuigen stimuleren om van punt A naar punt B te komen.

 

EEN ALTERNATIEF VOOR DE PERSOONLIJKE AUTO

Een paar cijfers:

  • 96% van de tijd gebruiken we onze persoonlijke wagen niet.
  • Een gedeelde auto kan tot 7 parkeerplaatsen vrijmaken.
  • 1/3 van de stedelijke ruimte wordt gebruikt voor parkeerplaatsen.

Met een steeds groter wagenpark is Poppy een echt alternatief voor de persoonlijke auto.

Volgens de verschillende onderzoeken en studies die in 2022 bij Poppy zijn uitgevoerd,blijkt dat de 18-25-jarigen zich meer en meer registreren en zich wenden tot een zachte mobiliteit. Steps zijn de meest geliefde voertuigen bij deze leeftijdsgroep. Ze zijn een manier voor jongeren om het bezit van een persoonlijk voertuig te vermijden en dus om zich te wenden tot multimodaliteit. Met deze nieuwe aanbieding draagt Poppy bij aan de mentaliteitsverandering op lange termijn.

De stad Brussel en de belangrijkste actoren van de gedeelde mobiliteit bieden de mogelijkheid voor de inwoners om zich dagelijks in de stad te verplaatsen zonder dat ze een persoonlijk voertuig hoeven te bezitten. Zich naar de zachte mobiliteit wenden zou voor een vermindering in de hoeveelheid geparkeerde wagens zorgen maar ook voor een verminderend verkeer op de baan.

 

REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN DE STEPS

Profiteer één maand lang van de lanceringsaanbieding, en rij voor € 0,20/min. Ontdek ook de Poppy 2 of 10-rit passen, zodat u kunt rijden vanaf 0,03€/min. De nieuwe steps zijn gemakkelijk te gebruiken en erg handig, zodat u zich snel door de hoofdstad kunt verplaatsen. Het perfecte voertuig voor korte afstanden, maar wees steeds voorzichtig op de weg.

Poppy moedigt u ten zeerste aan om tijdens uw reizen zo voorzichtig mogelijk te zijn ende elementaire veiligheidsregels in acht te nemen. Blijf alert en geconcentreerd tijdens uw reis, volg de regels van de weg en zorg ervoor dat de volgende gebruiksvoorwaarden worden toegepast:

  • Minstens 16 jaar oud zijn
  • Slechts één persoon per step
  • Rijd niet op voetpaden
  • Rijd niet op oversteekplaatsen
  • Rijd op de weg
  • Parkeer de step niet in het midden van de voetpaden

 

WAAROM MOET U POPPY PROBEREN ?

Poppy is de vrijheid om voor elke verplaatsing de meest geschikte mobiliteitsoplossing te kiezen. Met toegang tot meer dan 2.750 deel voertuigen via uw app, die als een sleutel dient, rijdt u door heel België en betaald enkel voor effectief gebruik. Deze prijs is all inclusive. Het pluspunt? Poppy accepteert ook Bancontact.

 

Pers contact:

Sylvain Niset - CEO of Poppy Mobility - sylvain@poppy.be ​ +32 489 84 36 32

POPY Steps Brussel NL.pdf 953 KB Popy Trotniettes Bruxelles FR.pdf 1 MB

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium