Lucien zit niet stil en neemt Brusselse winkel Velofixer over

Lucien zit niet stil en neemt Brusselse winkel Velofixer over

Lucien – de nieuwe fietsketen van D’Ieteren – zet een volgende stap in zijn ambitieuze mobiliteitsstrategie. Die luidt: de nationale favoriete fietsenketen voor de Belgen zijn. En dus volgt met de overname van het Brusselse Velofixer een nieuwe stap in die richting.

Gevestigd in een uniek historisch pand aan de Anspachlaan, is de winkel een vaste waarde in onze hoofdstad. Velofixer is gespecialiseerd in plooi- & cargofietsen en e-bikes. Grote merken als Brompton, Victoria, Tern en Bullitt vonden hun weg naar deze Brusselse fietsendealer. Al was dat ooit anders, 11 jaar geleden startte Amor Mistiaen immers met één bakfiets als mobiele fietshersteldienst. De eerste in België overigens. Vandaag telt zijn team 11 medewerkers. Net als Lucien stuk voor stuk vakmannen met eenzelfde passie: de fiets.

Met de overname van Velofixer zet Lucien verder in op de stedelijke mobiliteit van gezinnen, woon-werkverkeer en cargo-oplossingen voor ondernemers. Hen niet alleen de (elektrische) cargo-, plooi- of woon-werkfiets verkopen, maar hen daarnaast ook bijstaan met deskundig advies en de nodige nazorg bieden van A tot Z.

Karl Lechat, directeur: Amor en het Velofixer team zijn al jaren een vaste waarde in het Brusselse fietsmilieu. Met hun constante drang naar innovatie en klantentevredenheid passen ze volledig in het Lucien concept. We zijn dan ook heel blij en fier dat we onze krachten kunnen bundelen om de Brusselse fietser gelukkig te kunnen maken.

Amor Mistiaen, Velofixer: “Tijdens de eerste gesprekken met Lucien, twijfelde ik even of ik klaar was om mijn zaak los te laten. Na enige reflectie realiseerde ik me dat ik fietsenmaker ben geworden om meer fietsers in de stad te krijgen. Dat was mijn grootste drive. Door met Lucien in zee te gaan, kan ik die droom nog beter realiseren. Op deze manier wordt zowel de aankoop als de service makkelijker toegankelijk voor iedereen. Vervang-, deel-, leasingfietsen en het hele omnichannel verhaal staan momenteel in hun kinderschoenen. Het is de toekomst. Hieraan kunnen meewerken, spreekt me enorm aan.”

En terwijl Lucien de klanten bijstaat, gaan wij achter de schermen door met ons ambitieus toekomstplan: het uitbouwen van een Belgisch netwerk in de belangrijkste steden van ons land. Na de opening begin mei van de eerste Lucien flagshipstore in Elsene, heeft Lucien dus nu met Velofixer een tweede vestiging in onze hoofdstad Brussel.

 

Lucien in cijfers:

  • 9 winkels, waar van 7 regio Antwerpen, 1 in Elsene en 1 in Brussel
  • 80+ medewerkers
  • 30+ merken
Persbericht overname Velofixer_NL.docx 57 KB Communiqué de presse acquisition Velofixer_FR.docx 57 KB

 

Lucien online:

www.lucien.bike

Lucien - jouw fietsenwinkel in Brussel en Antwerpen
Jouw favoriete fietsenketen met een ruime stock aan elektrische fietsen, bakfietsen en sportieve fietsen.
Lucien

 

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen hoort volgens ons vlot en duurzaam te zijn voor iedereen. Om dit mogelijk te maken ontwikkelt D'Ieteren een groeiend portfolio mobiliteitsproducten en -diensten en ambieert het bedrijf om tegen 2025 in België de spontane mobiliteitskeuze te worden, ongeacht het vervoermiddel waarvoor wordt gekozen. Op die manier moet mobiliteit voor de komende generaties een duurzame hefboom van ontwikkeling worden. Tot dit brede ecosysteem behoren de merken van de Volkswagen-groep, de supercars van Rimac, de initiatieven van Lab-Box wat betreft elektrisch opladen, autodelen en mobiliteitsadvies, alsook de investeringen in de fietssector.

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium