Lucien, de fietsenketen van D’Ieteren, opent zijn eerste grote, en gloednieuwe flagship store in Elsene.

Lucien, de fietsenketen van D’Ieteren, opent zijn eerste grote, en gloednieuwe flagship store in Elsene.

 

Naast zijn positie in de Antwerpse regio is Lucien, de fietsafdeling van D'Ieteren, ook actief in de Brusselse regio, waar het bedrijf zojuist een nieuwe Flagship Store in het gebouw van zijn hoofdzetel geopend heeft.

Deze Flagship Store zal een oppervlakte van meer dan 3.000 m² beslaan, met een werkplaats en een testbaan, een ‘bike wash’ en een parking.

Karl Lechat, Managing Director van Lucien: Wij willen samen met en voor onze fietsers een nieuwe en unieke fietsbeleving creëren. Hiervoor gingen we op zoek naar een centrale locatie in Brussel, met voldoende ruimte voor specifieke fiets-noden.

 

In deze spiksplinternieuwe ingerichte winkel waar elk van onze ​ fietsen de nodige ruimte krijgt, zijn er drie zones:

  • een ‘Transport’ zone voor de bakfietsen en longtail fietsen
  • een ‘Urban’ zone alle stadsfietsen en multi-purpose fietsen
  • een ‘Fun’ zone tenslotte waar alle sportieve fietsen en kinderfietsen staan

 

Naast de winkelruimte vinden onze klanten nog:

  • Alle nodige accessoires en kledij en ook een cafetaria.
  • Een testbaan van 1500m² om onze fietsers te laten uitproberen welke fiets het best bij hun past.
  • Een self-repair station waar ze zelf aan je fiets kan komen sleutelen
  • Een bike wash om de fietsen te komen schoonmaken
  • Een gespecialiseerd atelier waar onze mechaniekers fietsen kunnen herstellen en onderhouden

 

Karl Lechat, Managing Director van Lucien: Wij geloven sterk in de fiets die zijn specifieke plaats verdient en op 1 locatie alles te kunnen aanbieden aan de fietser. We willen voor de fietsers uit de buurt ook een toegevoegde waarde zijn: een plek waar ze hun fiets kunnen komen schoonmaken en zelf kunnen herstellen als er een klein probleem is. Wij voorzien voldoende ruimte en rustige hoekjes om je samen met onze adviseur even neer te zetten en tijd te nemen om alles te bespreken: wij hebben heel wat zitplaatsen voorzien en ook 3 kleine zitzones met schermen verspreid over de winkel waar je met een verkoper rustig je fiets kan samenstellen.

Deze locatie in het hart van de stad is ideaal en symbolisch voor de evolutie van de mobiliteit en voor de wil van D'Ieteren om zich aan deze evolutie aan te passen.

 

 

Over Lucien:

De fietsketen van Lucien wordt momenteel uitgebouwd door overnames, voornamelijk in grote steden, waarbij wordt verder gebouwd op de expertise van de bestaande teams. D'Ieteren voegt hieraan zijn knowhow inzake marketing, onlineverkoop, financiering, B2B en netwerkbeheer toe.

Dankzij het ecosysteem dat de Lucien Bikes divisie wil creëren, zullen hun klanten kunnen genieten van een volledig geïntegreerde en omnichannel service. Zij zullen online informatie kunnen inwinnen, een proefrit kunnen aanvragen, met ervaren adviseurs in de winkel kunnen spreken, hun fiets kunnen laten leveren, een online factuur kunnen raadplegen, enz.

In het kader van de verdere uitbouw van Lucien’s mobiliteitsstrategie werd de ambitie geformuleerd om binnen dit en 5 jaar een nationale keten op te richten voor verkoop en onderhoud van fietsen.

De fietsactiviteit van Lucien vormt een aanvulling op zijn auto-activiteit en andere mobiliteitsdiensten van D’Ieteren, zoals de gedeelde mobiliteit met Poppy. Het draagt actief bij tot de missie van het bedrijf om te werken aan vlotte en duurzame mobiliteit voor iedereen.

 

Contact: karl.lechat@lucien.bike ​ 0497/57.23.61 Managing Director Lucien

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium