D’Ieteren Automotive op kop in België in de verkoop van 100% elektrische modellen met een marktaandeel van 24,5% en 3.670 ingeschreven voertuigen

D’Ieteren Automotive op kop in België in de verkoop van 100% elektrische modellen met een marktaandeel van 24,5% en 3.670 ingeschreven voertuigen

De modellen die dit succes hebben mogelijk gemaakt zijn voornamelijk de Audi e-tron (1.253 ingeschreven exemplaren), de recente ID.3 van Volkswagen (953) en de Porsche Taycan (806). De Volkswagens eGolf en e-up!, de ŠKODA CITIGO en de SEAT Mii vervolledigen het rijtje.

Talrijke nieuwe volledig elektrische voertuigen, gebouwd op het modulaire platform MEB, zullen nog dit jaar hun intrede doen op onze markt en deze goede resultaten de hoogte induwen. Audi zal dit jaar de Q4 e-tron en de Q4 e-tron Sportback lanceren, CUPRA zal de el-Born in de markt zetten en ŠKODA zal aan zijn klanten de ENYAQ iV voorstellen. Volkswagen zal de ID.4 lanceren.

 

Deze eerste resultaten zijn de vrucht van een massale en duurzame investering in elektrische mobiliteit door de Volkswagen-groep. Volkswagen was de eerste automobielgroep die zich engageerde in het klimaatakkoord van Parijs en die ernaar streeft om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In die tijdspanne plant de groep ongeveer 35 miljard euro te investeren in elektrische mobiliteit en zo’n extra 11 miljard in de hybridisatie van zijn modellenportfolio. Tegen 2030 wil de groep zo’n 26 miljoen elektrische voertuigen met batterij verkopen.

 

In België zet D’Ieteren Automotive de ontwikkeling van het laadpalennetwerk verder dankzij EDI dat een volledige dienstverlening aanbiedt: laadpalen voor thuis of op het bedrijf, herlaadkaarten die toegang geven tot het grootste openbare laadpalennetwerk in Europa in meer dan 25 landen. Zonder hierbij de doorlichting, de installatie, het onderhoud en het applicatiebeheer EDI Charging te vergeten.

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium