P&V Groep zet in op duurzame mobiliteit door, samenwerking met fietsleaser Joule en D’Ieteren

P&V Groep zet in op duurzame mobiliteit door, samenwerking met fietsleaser Joule en D’Ieteren

Brussel, 13 september 2022 – De P&V Groep wordt samen met D’Ieteren aandeelhouder in de Belgische scale-up Joule en zal ook de fietsvloten van Joule verzekeren.

De P&V Groep zet als (fiets)verzekeraar reeds langer in op duurzame mobiliteit. Eerder dit jaar zette de coöperatieve verzekeringsmaatschappij mee haar schouders onder de ‘Velo Veilig Vlaanderen’ campagne, waar gevaarlijke fietspunten opgespoord werden. P&V is dit jaar tevens hoofdsponsor van het fietsfestijn Le Beau Vélo de Ravel. Vandaag kondigt de groep een nieuw partnership aan, waarmee het inzet op duurzaam woon-werkverkeer: Joule bleek daarvoor een ideale partij.

De P&V Groep neemt een minderheidsaandeel in Joule en neemt de bescherming van de fietsen op zich door ze te verzekeren (materiële schade, diefstal, bijstand). Wanneer Joule een fiets least is deze nu ook direct verzekerd door P&V.

Joule is een veelbelovende scale-up die ijvert voor een verduurzaming van het dagelijkse woon-werkverkeer. Ze biedt salarisfietsen aan, alsook ondersteuning van professionele verplaatsingen via fietsleasing of directe verkoop. Deze scale-up is actief in B2B en de openbare sector. Begin april kon Joule dankzij een samenwerking met D’Ieteren/Lab Box al een grote sprong voorwaarts maken.

David Destappes, directeur Business Development Non-Life P&V Groep: “De samenwerking met Joule betekent dat we ons aanbod naar onze partners en klanten kunnen uitbreiden en diversifiëren. B2B-leasing is een aanvulling op ons fiets-ecosysteem en onderstreept onze wil om bovenop verzekeringen en bijstand ook andere diensten aan te bieden. Voor de P&V Groep betekent deze investering een nieuwe stap in haar ambitie om dé verzekeraar te worden van duurzame mobiliteit alsook een bevestiging van haar lange termijn partnership met D’Ieteren.”

Maxime Seghin, CFO van Lab Box (de mobiliteit start-up studio van D'Ieteren): "Als hoofdaandeelhouder verwelkomen we de P&V Groep als investeerder in Joule en als verzekeraar van hun fietsvloot. D’Ieteren werkt sinds lange tijd op verschillende vlakken samen met de P&V Groep en zijn verheugd om onze krachten te verenigen op de tandem van de duurzame mobiliteitstransitie. Elk met zijn eigen expertise."

Nicolas Coudeville, mede-oprichter Joule: “We geloven sterk in de meerwaarde van de P&V Groep als investeerder en partner, die bij bedrijven en instellingen bekend staat voor ervaring en professionalisme. Verzekeringen en bijstand maken een belangrijk deel uit van ons aanbod operationele leasing en met een sterk partnership willen we nog meer inzetten op klantvriendelijkheid. Met P&V, D’Ieteren en Lab Box creëren we zo een waardevol ecosysteem waarmee we dé referentie willen worden binnen bedrijfsmobiliteit.”

 

Perscontacten:

P&V Groep: Julien Hayen Persrelaties P&V Groep 02/250.94.97 julien.hayen@pvgroup.be

Joule: ​ Laurens Verbeke ​ Co-Founder Joule ​ +32 498 27 78 92 ​ laurens@joulebikes.be

Lab-Box: Maxime Seghin ​ CFO Lab-Box ​ 0494 72 88 35 ​ max@lab-box.com

D'Ieteren: Jean-Marc Ponteville ​ Press & Public Relations D'Ieteren 0497 57 77 67 ​ jean-marc.ponteville@dieteren.be

 

David Destappes (Groupe P&V), Maxime Seghin (Lab Box) Nicolas Coudeville (Joule)
David Destappes (Groupe P&V), Maxime Seghin (Lab Box) Nicolas Coudeville (Joule)
Persbericht P&V DIeteren Joule LabBox NL.pdf 618 KB Communiqué de presse P&V DIeteren Joule LabBox FR.pdf 622 KB

 

  • Over de P&V Groep De P&V Groep is een coöperatieve, Belgische verzekeringsgroep die verzekeringsoplossingen aanbiedt voor particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen. De P&V Groep verdeelt haar producten en diensten via onafhankelijke verzekeringsmakelaars vanuit het merk Vivium en via een netwerk van exclusieve agenten vanuit het merk P&V. De oplossingen in Rechtsbijstand worden ontwikkeld vanuit het onafhankelijke kwaliteitslabel Arces en worden aangeboden via deze makelaars en agenten. www.pv.be ​ www.vivium.be ​ www.arces.be

 

  • Over D’Ieteren: Onze missie: Het sociale leven van onze medeburgers verbeteren dankzij een vlotte en duurzame mobiliteit. Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit. Met de blik steevast op de toekomst gericht ontwikkelen we non-stop een steeds ruimer gamma mobiliteitsproducten en -diensten die verder reiken dan het louter verkopen en verdelen van voertuigen. Dit brede ecosysteem van merken, producten en diensten heeft als enig doel uw dagelijkse leven gemakkelijker te maken. D'Ieteren Automotive is de officiële verdeler van de merken van Volkswagen in België. Het bedrijf verdeelt Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche, en verder ook onderdelen en accessoires. Er zijn ongeveer 1,2 miljoen voertuigen van de VW merken in het verkeer, wat neerkomt op een marktaandeel van bijna 24%. D'Ieteren Automotive beheert een sterk netwerk van zelfstandige concessiehouders in het hele land en bezit zelf concessies langs de as Brussel-MechelenAntwerpen. Om zijn aanbod te vervolledigen, verkoopt het bedrijf tweedehandsvoertuigen (My Way en Audi Approved+) en verleent het onderhouds-, financierings- en leasingdiensten via VDFin, een joint venture met Volkswagen Financial Services.

 

  • Over Lab Box: Lab Box is een Belgische start-up die zich richt op de toekomst van mobiliteit. Lab Box heeft de ambitie om nieuwe oplossingen te promoten en te ontwikkelen die mobiliteit vloeiend en duurzaam maken. België is een van de landen met het meeste verkeer ter wereld. Dit is een van de redenen waarom Lab Box besloten heeft van dit kleine maar complexe land zijn levend laboratorium te maken. In de komende jaren zal Lab Box alles in het werk stellen om de mobiliteit van mensen (en goederen) op een innovatieve en schaalbare manier te verbeteren. Lab Box wordt gesteund door D'Ieteren Auto, een bedrijf actief in de autodistributie en -detailhandel.

 

  • Over JOULE: JOULE is een fietsaanbieder voor bedrijven en openbare diensten, gericht op het verbeteren van het dagelijkse woon werkverkeer (en het ondersteunen van professionele verplaatsingen (cargofietsen of poolfietsen) via operationele fietsleasing renting en directe verkoop. JOULE werd in 2018 opgericht door Laurens Verbeke, Jordy De Loose en Nicolas Coudeville en verdubbelde elk jaar haar omzet. JOULE werkt met mobiele onderhoudsteams, een rechtstreeks leveranciersnetwerk van meer dan 20 fietsmerken en een volledige ondersteuning op maat van haar Klanten. JOULE biedt fietsplannen vanaf 1 fiets tot 1 000 fietsen. Het unieke aanbod van JOULE overtuigde al bedrijven zoali mens, Mainfreight Logistics en UCB, en publieke organisaties zoals Helan, Partenamut en Intercommunale Haviland. JOULE staat voor energie, een van de vele positieve effecten van de bedrijfsfiets.

 

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium