Lab Box neemt Taxis Verts, de grootste Brusselse taxispeler, over

Lab Box neemt Taxis Verts, de grootste Brusselse taxispeler, over

Lab Box, de start-up studio van D’Ieteren die gespecialiseerd is in nieuwe mobiliteitsoplossingen, neemt het Brusselse taxibedrijf Taxis Verts over. Met de overname willen Lab Box en D’Ieteren van Taxis Verts de nationale taxileider maken en het voortouw nemen om de sector duurzamer en digitaler te maken.

 

D’Ieteren heeft als visie om een vlotte en duurzame mobiliteit te bouwen voor iedereen. Dit gaat veel ruimer dan het louter verkopen en verdelen van voertuigen. Met de blik op de toekomst gericht, bouwt D’Ieteren samen met Lab Box een breed ecosysteem aan merken, producten en diensten met als enig doel ieders dagelijkse mobiliteit gemakkelijker te maken.

Taxis Verts is erkend historisch leider in de Brusselse taxisector. In hun zoektocht naar de geschikte overnemer, was het voor de twee eigenaars Michel Pêtre en Jean-Michel Courtoy belangrijk om duurzame groei te verzekeren. Met de overname door D’Ieteren slaan ze twee vliegen in een klap: Taxis Verts blijft enerzijds in Belgische handen en anderzijds zal hun groei verdergezet worden op nationaal niveau. Het huidige managementteam (met Jean-Michel Courtoy en Michel Pêtre) blijft aan boord.

Het plan is om een duurzame en innovatieve taxi-aanbieder uit te bouwen. De bevoorrechte link met D’Ieteren zal helpen om de chauffeurs een duwtje in de rug te geven richting elektrische voertuigen. Lab Box zal helpen om nog meer in te zetten op innovatie en digitalisatie en zo de gebruikerservaring verder optimaliseren.

Samen hebben de twee prominente mobiliteitsspelers in België, Taxis Verts en D’Ieteren, de beste troeven in handen om de leider te worden in de groeiende en veranderende taxisector. 

 

Contacten:

Michaël Grandfils, CEO Lab Box: +32 492 72 64 07 - michael@lab-box.com

Katrien De Clerck, Venture Associate: +32 474 256 234 - katrien@lab-box.com

Jean-Michel Courtoy, Managing Director Taxis Verts: +32 475 85 80 80 - jean-michel.courtoy@taxis.be

Jean-Marc Ponteville, PR Manager D’Ieteren: +32 497 57 77 67 - jean-marc.ponteville@dieteren.be

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium