D’Ieteren wordt verdeler van Rimac Automobili

D’Ieteren wordt verdeler van Rimac Automobili

  • D’Ieteren zal het Kroatische merk zowel in België als het Groothertogdom Luxemburg verdelen
  • De Rimac Nevera, een elektrische hypercar met uitzonderlijke prestaties, wordt het eerste model dat zal worden gecommercialiseerd
  • D’Ieteren breidt zijn aanbod verder uit, en zet zijn ambitie voor het ontwikkelen van de elektromobiliteit kracht bij

Met een onderling akkoord tussen D’Ieteren en Rimac Automobili werd beslist dat D’Ieteren in België en het Groothertogdom Luxemburg de officiële verdeler van het Kroatische merk wordt.

 

Rimac Automobili (spreek uit ‘rimatz’), dat is het fantastische resultaat van een in 2009 door Mate Rimac opgerichte startup. De Kroaat had de ambitie om de krachtigste elektrische hypercar ter wereld te bouwen. Om dat doel te bereiken stuwde hij zijn bedrijf naar ongekende technische hoogtes. Rimac, ondertussen een referentie bij de elektrische high-performance bolides, telt 1.300 personeelsleden in de installaties in Sveta Nedelja (vlakbij de Kroatische hoofdstad Zagreb). Daarbij niet minder dan 1.100 ingenieurs!

 

De Nevera, de eerste hypercar die in augustus van 2021 werd voorgesteld en binnenkort door Rimac zal worden verkocht, staat voor een zoektocht naar absolute prestaties en perfectie. Met zijn monocoque uit koolstofvezel, vierwielaandrijving en vier elektrische motoren kan de Nevera duizelingwekkende cijfers voorleggen. Met een vermogen van 1,4 MW (het equivalent van 1.914 pk) en 2.360 Nm koppel beschikt de bolide over een topsnelheid van 412 km/u. De spurt van 0 naar 100 km/u wordt in minder dan twee seconden afgelegd en na iets meer dan negen tellen gaat de snelheidswijzer voorbij de 300 km/u. Met een productieaantal van 150, stuk voor stuk gepersonaliseerd, is de Rimac Nevera een ontzettend exclusieve auto, met een prijskaartje van meer dan twee miljoen euro, zonder taks.

 

Door het merk Rimac in België en het Groothertogdom Luxemburg te verdelen neemt D’Ieteren een sterke positie in op de markt van de elektrische hypercars, en zet de onderneming tegelijk zijn ambitie om in alle mobiliteitssectoren aanwezig te zijn kracht bij. Dat streven loopt langs recente initiatieven op het gebied van fietsen, deelauto’s en de vernieuwende oplossingen die door de verschillende startups van het Lab Box initiatief worden gecreëerd, maar ook via een progressieve elektrificatie van het gamma van alle door D’Ieteren verdeelde merken.

 

“De eerste contacten tussen de D’Ieteren Automotive Luxury Division en Rimac Automobili werden in juli 2021 aangeknoopt”, stelt David Favest, General Manager voor de merken Bentley, Lamborghini en Bugatti. “Het dynamisme en de passie van Mate Rimac hadden ons al eerder overtuigd. Sindsdien evolueerde een deel van zijn bedrijf naar Bugatti Rimac. Noteer ook dat Porsche AG daar een belangrijke rol speelt, als strategische partner en bezitter van 45 procent van de aandelen van Bugatti Rimac. Kortom, het is een heel solide bedrijf, zowel op financieel als hoogtechnologisch vlak. D’Ieteren is dan ook heel vereerd één van de eerste verdelers van Rimac in Europa te worden, na die van Engeland, Spanje en Duitsland.”

 

Na op donderdag 13 januari zijn Belgische première te hebben gekregen, tijdens een persconferentie in Autoworld, valt de Rimac Nevera – die zijn naam haalt bij een in Kroatië bekende Mediterraanse storm – er tot 23 januari te bewonderen in het kader van de Supercar Story tentoonstelling in Autoworld.

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium