D'Ieteren opent zijn eerste officiële Maserati-showroom in Antwerpen

D'Ieteren opent zijn eerste officiële Maserati-showroom in Antwerpen

 

1 december 2022


​Maserati heeft PC Antwerp n.v. aangesteld om zijn nieuwste showroom in het Antwerpse te runnen. Deze nieuwe bekendmaking gaat over Maserati’s eerste concessiepartnerschap met de grootste Belgische autogroep, D'Ieteren, in lijn met de ambitieuze doelen van beide bedrijven om te groeien in het luxesegment van de automarkt. In het kader van deze overeenkomst zal Maserati Antwerpen worden geopend vanuit een gloednieuw, specifiek verkoop- en onderhoudspunt in Wommelgem.

Met veel plezier kondigen wij onze samenwerking met D'Ieteren in de regio Antwerpen aan. ​ Deze nieuwe opening is een belangrijke stap in het actief implementeren van onze aanstaande modelcampagne, met onze SUV Grecale, de gloednieuwe GranTurismo, onze Supercar MC20 & MC20 Cielo en ons geëlektrificeerde gamma Folgore. D’Ieteren heeft een grote lokale aanwezigheid, kent en begrijpt onze markt heel goed en heeft de ambitie om deel uit te maken van het nieuwe, succesvolle Maserati-tijdperk”, vertelt Julien Brunet, algemeen directeur van Maserati in West-Europa.
Denis Gorteman, CEO D’Ieteren, licht toe: “D’Ieteren is als grootste autoverdeler in België zeer trots Maserati te mogen vertegenwoordigen. ​ Om ons in staat te stellen een zeer exclusieve showroom te openen die men van onze Groep en van het merk Maserati zou verwachten, hebben we nauw samengewerkt met het Maserati-team, dat zich onvermoeibaar heeft ingezet. We zijn trots dat ons partnerschap met Maserati beklonken is en kijken ernaar uit dit iconische en ambitieuze merk te zien groeien in de strategische regio Antwerpen.

PC Antwerp zal de enige verdeler van het Italiaanse merk zijn binnen de Antwerpse regio. ​ De showroom zal worden ontworpen in overeenstemming met de nieuwe corporate identity die de passie, de innovatie en het vakmanschap van het Italiaanse luxemerk belichaamt. De toonzaal wil klanten voor, tijdens en na de verkoop een immersieve ervaring bieden.

De directeur van PC Antwerp, Erik Michiels, zal aan het hoofd staan van Maserati Antwerpen. PC Antwerp, het grootste luxe retailverkooppunt van D’Ieteren, zal waarschijnlijk in januari 2023 worden geopend voor het publiek.

Meer informatie over het merk en zijn modellen zijn beschikbaar op: ​ www.media.maserati.com en www.maserati.be.


D'Ieteren - Moving people forward

​D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn. Al 217 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit. Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

Maserati S.p.A.

Maserati produceert een volledig gamma unieke wagens die onmiddellijk te herkennen zijn aan hun buitengewone persoonlijkheid. Dankzij hun stijl, technologie en van nature exclusieve karakter beantwoorden ze aan de meest kritische en veeleisende smaken en zijn ze altijd al een benchmark geweest voor de wereldwijde autosector. Het gaat om een traditie van succesvolle wagens, die stuk voor stuk het concept van de Italiaanse sportauto herdefiniëren op het gebied van design, prestaties, comfort, elegantie en veiligheid. Momenteel worden deze internationaal verkocht op meer dan zeventig markten. De ambassadeurs van dit erfgoed zijn de Quattroporte (het vlaggenschip), de Ghibli (de sportberline), de Levante (de eerste SUV gemaakt door Maserati) en de Grecale (de splinternieuwe, “elke dag uitzonderlijke” SUV). Al deze modellen worden gekenmerkt door het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit en uitstekende technische oplossingen. De Ghibli, Grecale en Levante zijn ook beschikbaar in hybride versies. Een compleet gamma, uitgerust met hybride 4-cilinderaandrijflijnen, V6- en V8-benzinemotoren, met achter- en vierwielaandrijving, dat het prestatie-DNA van de Drietand belichaamt. Het topgamma wordt gevormd door de MC20 supercar en de MC20 Cielo Spyder, aangedreven door de baanbrekende V6-motor - de Nettuno - waarmee het merk voor de eerste keer Formule 1-technologieën gebruikt in de motor van een standaard productieauto.De nieuwe sportieve GranTurismo-generatie, die beschikbaar is met krachtige benzinemotoren of met een 100% elektrische aandrijflijn, stoomt het ‘Huis van de Drietand’ klaar voor de toekomst met de eerste auto van het elektrische gamma, de Maserati Folgore. Tegen 2025 zullen alle Maserati-modellen in een volledig elektrische versie op de markt komen en tegen 2030 zal het volledige Maserati-gamma uitsluitend op elektriciteit rijden.

 

Maserati D’Ieteren contact :

Erik Michiels,

Managing Director PC Antwerp

Erik.michiels@dieteren.be - 0032 3 224.19.01 ​

 

Perscontact :

Jean-Marc Ponteville

Presse & Public Relations, D'Ieteren Automotive

jean-marc.ponteville@dieteren.be - 0032 2 536.50.36

PB - D'Ieteren Maserati Antwerpen - 1 dec 22.docx 106 KB

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium