D'Ieteren investeert in nieuwe mobiliteitsspeler JOULE, fietsaanbieder voor bedrijven en openbare diensten

D'Ieteren investeert in nieuwe mobiliteitsspeler JOULE, fietsaanbieder voor bedrijven en openbare diensten

 

De populariteit van de fiets spreekt voor zich. Fietsen is groen, gezond en financieel interessant voor zowel werkgevers als werknemers. Na de lancering van een omnichannel fietswinkelketen in België, gaat D'Ieteren een stap verder met een investering in JOULE. JOULE is een fietsaanbieder voor B2B en B2G, gericht op het verbeteren van het dagelijkse woon-werkverkeer met salarisfietsen en het ondersteunen van professionele dienstverplaatsingen, alles via operationele fietsleasing (renting) en directe verkoop.

De investering wordt geleid door Lab Box, de Belgische startup studio van D’Ieteren die focust op de toekomst van mobiliteit. Lab Box investeert 1 miljoen euro en verwerft een meerderheidsbelang in JOULE. De drie oprichters blijven aan het roer om het ambitieuze businessplan te verwezenlijken.

De financiering stelt JOULE in staat haar operationele dienstverlening te verbeteren door processen te digitaliseren en te automatiseren. De samenwerking met Lab Box zal de commerciële ontwikkeling van JOULE versnellen dankzij de toegang tot het volledige ecosysteem van D’Ieteren. Ten slotte zal JOULE haar diensten en applicaties te optimaliseren door integratie met andere Lab Box startups, met als gezamenlijk doel de verbetering van de dagelijkse mobiliteit.

Story image

JOULE EN HET D’IETEREN ECOSYSTEEM

De investering is gebaseerd op de voordelen rond het werken binnen het ecosysteem van Lab Box en D’Ieteren, met als gemeenschappelijke doelstelling het uitwerken van nieuwe mobiliteitsoplossingen. JOULE zal de mogelijkheid hebben om samen te werken met:

  • - Lab Box portfoliobedrijven zoals Poppy, Husk, Mob Box of Mbrella
  • - De D’Ieteren Automotive Fleet oplossingen
  • - Volkswagen D’Ieteren Finance
  • - En natuurlijk Lucien: de retail omnichannel fietsketen

 

Laurens Verbeke (medeoprichter JOULE): “De motivatie voor JOULE om met Lab Box samen te werken is tweeledig: toegang tot de ecosystemen van Lab Box en D'Ieteren zal ons toelaten om ons volledige groeipotentieel in een snel evoluerende markt te verwezenlijken. Daarnaast kunnen we met de investering inzetten op innovatie en een uitstekende klantervaring bewerkstelligen. We zijn erg enthousiast over de volgende stappen van dit avontuur!”

Maxime Seghin (CFO Lab Box): “We zijn trots om JOULE te verwelkomen in ons portfolio om de bestaande initiatieven te ondersteunen en een belangrijk onderdeel van de waardeketen op het gebied van mobiliteit en meer specifiek van fietsen te veroveren. We zijn er sterk van overtuigd dat we de fietsklanten beter kunnen bedienen en het woon-werkverkeer met de fiets kunnen stimuleren, wat een belangrijk onderdeel is van het duurzame mobiliteitslandschap. JOULE is perfect gepositioneerd om deze missie te bereiken en zal de vruchten kunnen plukken van de expertise van Lab Box.”

Karl Lechat (Managing Director van Lucien): “Met de toetreding van JOULE tot het ecosysteem van D’Ieteren kunnen we ons aanbod uitbreiden naar de B2B-klanten. De leasemarkt zal een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de fietsenmarkt en wij geloven in sterke partnerships met leasemaatschappijen. JOULE zal ook profiteren van het netwerk en het merkenportfolio van Lucien.”

 

Story image

 

Story image

JOULE is een fietsaanbieder voor bedrijven en openbare diensten, gericht op het verbeteren van het dagelijkse woon-werkverkeer (salarisfietsen) en het ondersteunen van professionele verplaatsingen (cargofietsen of poolfietsen) via operationele fietsleasing (renting) en directe verkoop

JOULE werd in 2018 opgericht door Laurens Verbeke, Jordy De Loose en Nicolas Coudeville en verdubbelde elk jaar haar omzet

JOULE werkt met mobiele onderhoudsteams, een rechtstreeks leveranciersnetwerk van meer dan 20 fietsmerken en een volledige ondersteuning op maat van haar klanten

JOULE biedt fietsplannen vanaf 1 fiets tot 1.000 fietsen

Het unieke aanbod van JOULE overtuigde al bedrijven zoals i-mens, Mainfreight Logistics en UCB, en publieke organisaties zoals Helan, Partenamut en Intercommunale Haviland

JOULE staat voor energie, een van de vele positieve effecten van de bedrijfsfiets

 

 

Perscontacten:

Laurens Verbeke, co-founder JOULE: +32498 27 78 92 – laurens@joulebikes.be (NL, EN)

Maxime Seghin, CFO Lab Box +32494728835 – max@lab-box.com (FR, EN)

Jean-Marc Ponteville, PR Manager D’Ieteren: +32 497 57 77 67 - jean-marc.ponteville@dieteren.be (FR, NL, EN)

 

JOULE Press Release NL.pdf 393 KB JOULE Press Release FR.pdf 419 KB

 

Fietsleasing, groepsaankoop en fietsonderhoud | JOULE
Fietsleasing, groepsaankoop en fietsonderhoud voor werkgevers en werknemers. Een volledig fietsplan op maat van je bedrijf. Een mobiele onderhoudsdienst die langskomt op de werkvloer en een vaste werkplaats te Gent. Ontdek het volledige fietsassortiment online.
JOULE

 

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium