D'Ieteren doet zijn eerste overname in de fietsdetailhandel in Brussel met de aankoop van de winkel Goodbikes

D'Ieteren doet zijn eerste overname in de fietsdetailhandel in Brussel met de aankoop van de winkel Goodbikes

 

Deze overname ligt in lijn met de ambitie van D’Ieteren om de ontwikkeling van vlotte en duurzame mobiliteit te ondersteunen en te versnellen. Het is de bedoeling van de fietsafdeling, die enkele maanden geleden werd opgericht, om binnen 5 jaar een nationale keten van verkoop en naverkoop van fietsen, voornamelijk elektrische, op te bouwen, te beginnen met de grote steden.

 

Op die manier geeft D'Ieteren concreet gestalte aan zijn wens om een plaats in te nemen op de fietsenmarkt, naast zijn auto-activiteit en andere mobiliteitsdiensten, zoals gedeelde mobiliteit met in het bijzonder Poppy.

Het aandeel van de fiets, en met name van de elektrische fiets, in dagelijkse verplaatsingen was vóór de Covid-periode al sterk gegroeid en blijft toenemen.

Volgens de Polaris mobiliteitsstudie die D'Ieteren onlangs heeft uitgevoerd, zegt 40% van de Belgische gebruikers de fiets te willen gebruiken voor hun dagelijkse verplaatsingen; het aandeel van de fiets in de verplaatsingen zal naar verwachting stijgen van 11% tot 15% in 2030, vaak als aanvulling op de auto. Steeds volgens Polaris zullen tegen 2030 2 van de 3 fietsen elektrisch zijn.

 

Karl Lechat, Managing Director Bikes Project bij D’Ieteren: "Wij willen de hele levenscyclus van de tweewieler ondersteunen, met een zeer hoge kwaliteit van de dienstverlening, zowel online als in het verkooppunt, en met een menselijk gezicht. Onze fietsactiviteit zal over speciale ruimtes beschikken, voornamelijk in de stad omdat daar de vraag is, met deskundigen met kennis van zaken. Wij willen de klant adviseren bij oplossingen inzake financiering, verzekering, onderhoud en overnames.”

Aanvankelijk zal de keten tot stand worden gebracht door overnames, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de expertise van de bestaande teams.

D'Ieteren zal zijn knowhow inzake marketing, onlineverkoop, financiering, B2B en netwerkbeheer inbrengen. Deze overnames beginnen in Brussel en zullen worden gevolgd door de andere grote steden.

"Op dit moment kunnen lokale winkels niet rekenen op online ondersteuning, terwijl de grote online spelers niet beschikken over een fysiek netwerk of advies. Wij willen beide aspecten combineren door te kiezen voor een omnichannel klantervaring.”

Dankzij het ecosysteem dat de fietsafdeling van D'Ieteren wil creëren, zullen zijn klanten kunnen genieten van een volledig geïntegreerde dienstverlening. Zij kunnen online informatie inwinnen, een proefrit aanvragen, met ervaren adviseurs in de winkel praten, hun fiets laten bezorgen, een online factuur bekijken, enz.

"In het kader van het mobiliteitsbudget is er bij de werknemers een sterke vraag naar voorspelbaarheid en leesbaarheid. Ik ben ervan overtuigd dat het one-stop-shop, kant-en-klare aspect een belangrijke factor zal zijn bij de ondersteuning van de groei van de B2B-markt voor elektrische fietsen.”

GoodBikes, overgenomen door D'Ieteren, is een winkel voor elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen, reisfietsen, mountainbikes en kinderfietsen. Het bedrijf werd 4 jaar geleden opgericht en heeft ook een reparatiewerkplaats. Het is gelegen aan de Amerikastraat in Elsene, naast het hoofdkantoor van D'Ieteren.

 

Giovanni Franzi, manager van Goodbikes: "De fietsenmarkt is opwindend en volop in beweging. Het verheugt ons dat we daar enkele jaren geleden mee begonnen zijn en dat we ter plaatse relevante deskundigheid hebben ontwikkeld. Door deze expertise te combineren met de knowhow van D'Ieteren zullen we samen een klantenervaring met een hoge toegevoegde waarde kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd het gebruik van de fiets voor zoveel mogelijk mensen vergemakkelijken. Dit is het begin van een mooi avontuur.”

 

Het GoodBikes-team van 8 personen zal instaan voor het dagelijks beheer van de nieuwe winkel in Elsene. De winkel wordt gevestigd in het leegstaande pand van D'Ieteren in de Amerikastraat. Op een oppervlakte van meer dan 3.000 m2 zal deze winkel beschikken over een testbaan en een complete en vakkundige reparatiewerkplaats. De opening is gepland voor het einde van het eerste kwartaal van 2022, met een branding die bij die gelegenheid zal worden onthuld.

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium