Rijschool als taxi wegens te weinig taxichauffeurs. Een video met veel humor om een groter probleem onder de aandacht te brengen

Rijschool als taxi wegens te weinig taxichauffeurs. Een video met veel humor om een groter probleem onder de aandacht te brengen

Verbazing alom in Brussel, toen Brusselaars die beroep deden op een taxidienst plots werden geholpen door… een auto van de rijschool. Aan boord: een rijinstructeur en een jongeman die net leert rijden.

Waarom kwamen de rijsinstructeur en leerling in plaats van de taxi? De uitleg...

Een eigenzinnige en humoristische campagne om een reëel probleem in de transportsector onder de aandacht te brengen: het tekort aan chauffeurs in Brussel.

Om een punt te maken en mensen te laten reageren, dachten we aan de rijschoolleerlingen die een bepaald aantal kilometers moeten rijden om hun rijbewijs te halen. We kunnen die verloren kilometers beter benutten door de taxi's helpen. Maar is dat wel een goed idee? Een humoristische spot die aantoont hoe belangrijk het is dat een goed opgeleide chauffeur het werk doet en dat we momenteel actief aan het aanwerven zijn

Goeiedag, ik ben rijinstructeur. Dit is mijn student. Er zijn niet genoeg taxichauffeurs in Brussel, daarom helpen wij vanaf nu als rijschool door enkele ritten op ons te nemen”, zegt een man in een rijschooltaxi tegen de zeer verbaasde mensen die net zijn ingestapt. Zij dachten dat ze in een normale taxi waren ingestapt, maar op het dak staat duidelijk een ‘L’ naast het “Taxi”-bordje. En ook de autobelettering heeft geen geheimen. Vreemd…Maar beter dan te moeten wachten op een taxi die in, sommige gevallen, lange en onvoorspelbare vertragingen kan hebben.

 

Te weinig taxichauffeurs

De taxi’s tijdelijk vervangen door rijschoolwagens is natuurlijk geen een stunt, uitgevoerd door Taxis Verts in Brussel. Het is een schreeuw om aandacht voor een heel erg nijpend probleem: het gigantische tekort aan taxichauffeurs.

 

Een job in ruil?

Naast het sensibiliseren van mensen over de problemen van het chauffeurstekort, willen we ook bevestigen dat aan het einde van de procedure om het taxi-accreditatiediploma te behalen, elke kandidaat-chauffeur een baan kan vinden. U hoeft zich alleen maar in te schrijven en wij nemen contact met u op voor meer informatie: https://www.taxijobs.be/nl

Taxi in Brussels, for your transportation - Taxis Verts
Need a taxi in Brussels? Contact us by phone +32 2 349 49 49 or with our application. Quality service, competitive prices
www.taxijobs.be

 

Jean-Michel Courtoy, CEO bij Taxis Verts :

Het is heel belangrijk om het aantal chauffeurs snel op te drijven, om de stijgende vraag naar taxidiensten te kunnen beantwoorden. Het huidige tekort aan chauffeurs veroorzaakt in sommige gevallen te lange wachttijden en dat gegeven moeten we echt inperken.

Deze sensibiliseringscampagne is ontwikkeld in samenwerking met het agentschap Happiness.

 

Link naar de video campagne :

Taxis Verts heeft rijscholen geprobeerd.
Het is uiterst belangrijk om het aantal chauffeurs snel op te drijven om de stijgende vraag aan taxidiensten te kunnen beantwoorden. Het huidig tekort aan chauffeurs veroorzaakt in sommige gevallen wachttijden die we dienen te beperken. https://www.taxijobs.be/nl
YouTube

Links naar de videos: ​ NL : https://youtu.be/RNE1mfbmuLs ​ - ​ FR : https://youtu.be/DNMgCBq1FjM

 

 

Over Taxis Verts:

Taxis Verts, door de groep D'Ieteren en in het bijzonder het filiaal Lab Box, is het grootste taxiplatform van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Taxis Verts telt 500 taxi's en meer dan 800 chauffeurs. Het bedrijf biedt een breed scala aan mobiliteitsdiensten aan particulieren, bedrijven, verenigingen en openbare besturen.

 

 

 

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium