POPPY verdubbelt aantal deelauto's in Gent

POPPY verdubbelt aantal deelauto's in Gent

Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren Automotive, verdubbelt zijn vloot in Gent om aan de groeiende vraag te voldoen.

Gent, dinsdag 21 maart 2023 - Tegen het einde van de lente zullen er in Gent 110 nieuwe rode auto’s rondrijden. Deze komen boven op de 90 voertuigen die in september 2022 werden gelanceerd en die een hit blijken in de tweede stad van Vlaanderen.

Zes maanden na de aankomst van de eerste rode wagens in Gent is Poppy opgetogen over het succes van de samenwerking met de stad.

Volgens Nick Van Den Eynde, COO van Poppy, maken Gentenaars langer gebruik van de dienst dan in alle andere Belgische steden: «Statistieken tonen aan dat Gentenaars Poppy vooral appreciëren voor het verplaatsen van zware objecten in de stad, voor het shoppen in de rand of voor een lang weekend buiten de stad.
Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, heeft de startup van D’Ieteren Automotive besloten zijn wagenpark te verdubbelen. «Hierdoor zal de kwaliteit van de dienstverlening sterk toenemen», zegt Van Den Eynde. «Een verdubbeling van de vloot zal ons toelaten om steeds een voertuig dicht bij de gebruiker aan te bieden en tegelijkertijd het werkgebied uit te breiden.»

Poppy Mobility biedt deelvoertuigen aan zonder vaste stations, die via een mobiele app ontgrendeld kunnen worden. Het systeem werkt met een prijs per minuut, per uur of per dag. Brandstof of stroom, parkeren, verzekering en onderhoud zijn inbegrepen.

Het bedrijf, dat ook aanwezig is in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Lier, Luik, en op Belgische luchthavens, biedt inwoners van Gent die het autodelen willen ontdekken 20 euro gebruikskrediet aan, via de promocode GENT20.

Story image
Smart mobility for smart cities - Poppy
Poppy is a cars, mopeds and scooters sharing company in Belgium.
Poppy

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium