POPPY verdrievoudigt aantal deelwagens

POPPY verdrievoudigt aantal deelwagens

Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren Automotive, verdrievoudigt de vloot van 1000 naar 3000 deelauto’s.

Brussel, 25 januari 2023 - Om aan de groeiende vraag van hun 200.000 gebruikers te voldoen, kondigde Poppy Mobility vandaag de uitbreiding van de vloot aan. De komende maanden worden 2000 nieuwe auto’s toegevoegd. De mobiliteitsapp is beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Lier en op Belgische luchthavens. Het biedt momenteel 1000 auto’s, 50 bestelwagens, 2000 steps en 160 deelfietsen aan.

 

«2022 was een recordjaar voor Poppy en deelwagens in het algemeen», legt Sylvain Niset, CEO van Poppy, uit. «Telewerken, de stijgende kosten van levensonderhoud en de aankoopprijs van een auto zorgen ervoor dat veel Belgen hun mobiliteitsgewoonten heroverwegen.»

Volgens de berekeningen van het bedrijf zijn deelwagens goedkoper dan het gebruik van een privévoertuig onder de 12.000 km per jaar. «Vandaag betaalt de meerderheid van de automobilisten voor een voertuig dat meer dan 95% van de tijd ongebruikt is.»

Als grote nieuwigheid biedt het jonge bedrijf high-end modellen aan, waaronder de Volkswagen T-Cross, de Skoda Kamiq en de Audi A4, die vandaag beschikbaar zijn via de Poppy-app. Meer modellen zijn in bestelling en zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Deze nieuwe, meer prestigieuze modellen zijn voorbehouden aan trouwe gebruikers ouder dan 26 jaar. Om de premium ervaring te versterken heeft het bedrijf besloten deze modellen niet in de herkenbare rode kleur van het merk aan te bieden, maar te kiezen voor meer sobere tinten.

Enkele maanden geleden kondigde Poppy ook de lancering aan van gedeelde bestelwagens in Brussel en Antwerpen. Met deze grotere voertuigen kunnen gebruikers zware of omvangrijke ladingen vervoeren. Wegens het succes van dit aanbod is het bedrijf ook van plan om dit jaar het aantal Volkswagen Caddy’s en Transporters in de vloot uit te breiden.

 

Over Poppy:

Dankzij de samenwerking tussen een jong ondernemersteam en D’Ieteren AUtomotive werd in januari 2018 in Antwerpen de startup Poppy Mobility gelanceerd. Poppy is een platform voor gedeelde mobiliteit met meer dan 200.000 gebruikers. De app is de sleutel tot het ontgrendelen van voertuigen, die overal in de stad beschikbaar zijn voor verhuur.

 

Press release - New models 3000 wagens NL.pdf 780 KB Press release - New models 3000 cars EN.pdf 798 KB Press release - New models 3000 voitures FR.pdf 800 KB

 

Story image

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium