POPPY car sharing breekt record in Luik en breidt naar de luchthaven uit

POPPY car sharing breekt record in Luik en breidt naar de luchthaven uit

Twee maanden na zijn lancering in Luik is het autodeelbedrijf Poppy enthousiast over zijn eerste kilometers op Waalse bodem.

De rode deelauto's van Poppy zijn sinds 7 februari op de weg in Luik en hebben al heel wat ritten afgelegd.

Volgens Sylvain Niset, CEO van Poppy, "zaten de Luikenaars duidelijk te wachten op een hyper flexibele autodeel oplossing zoals Poppy die aanbiedt". De cijfers van de start-up wijzen al op een record: "Dit is de snelste implementatie die we hebben gezien in de steden die we onlangs hebben geopend."

Wat verklaart deze snelle adaptatie door de Luikenaren?

Volgens de CEO van het bedrijf is dat duidelijk: "Luik is een stad in het hart van Europa met meer dan 12.000 actieve bedrijven, meer dan 1.000 commerciële organisaties in haar centrum en iets minder dan 200.000 inwoners met een autobezit van minder dan 40%. Aangezien het grondgebied goed door auto's wordt overspoeld, maakt Poppy het mogelijk dat de burgers zich gemakkelijk naar het centrum en de verschillende centra (ziekenhuizen, scholen, enz.) kunnen verplaatsen".
"Deze oplossing vervolledigt het multimodale aanbod in de regio Luik. Deze voertuigen zijn een extra schakel in de keten van een flexibele mobiliteit die voor iedereen toegankelijk is", legt het mobiliteits raadslid Gilles Foret uit.

Om het aanbod te vervolledigen kondigt Poppy ook de lancering aan van een nieuwe zone op de luchthaven van Luik. Na de luchthavens van Antwerpen, Brussel en Brussel Zuid Charleroi is het nu de beurt aan de luchthaven van Luik om de Poppy car sharing dienst te verwelkomen. Er zijn plaatsen beschikbaar op parking P1 en de luchthaventaksen bedragen 5 euro om een auto ter plaatse af te zetten of op te halen.

Poppy car sharing werkt zonder vaste parkeerplaatsen, met een all-inclusive prijs (behalve de luchthaventaksen). Brandstof, verzekering, onderhoud en parkeren in Poppy-zones zijn in de prijs inbegrepen. De gebruiker heeft de keuze om per minuut te betalen of te kiezen voor dagpassen met gereduceerde tarieven, van één uur tot 14 dagen.

Het bedrijf, dat ook aanwezig is in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Lier, Gent en op de Belgische luchthavens, biedt Luikenaars die het autodelen willen ontdekken een voucher van 20 euro aan met de promotiecode POPPY20.

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium