POPPY breidt uit tot 1.000 deelauto's in de 19 Brusselse gemeenten

POPPY breidt uit tot 1.000 deelauto's in de 19 Brusselse gemeenten

 

Brussel, dinsdag 9 mei 2023 -Poppy Mobility, het bedrijf van D'Ieteren Automotive dat deelmobiliteit aanbiedt, verdubbelt zijn vloot en breidt uit naar de 19 gemeenten van het Gewest om tegemoet te komen aan de groeiende vraag.

 

Sinds enkele dagen rijden er 500 nieuwe rode auto's rond in Brussel. Ze komen bovenop de 500 andere auto's van de exploitant die al in de hoofdstad beschikbaar zijn.

Poppy kent sinds het einde van de pandemie een ongekende groei.

"Dankzij telewerk worden privé-auto's steeds minder gebruikt. Onder de 12.000 kilometer per jaar is een deelwagen goedkoper en handiger", legt Sylvain Niset, CEO van Poppy, uit.

Om aan de groeiende vraag te voldoen, besloot de operator zijn wagenpark te verdubbelen.

"Dit verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk", legt Sylvain Niset uit. "Dankzij deze uitbreiding kunnen we altijd een voertuig in de buurt van de gebruiker aanbieden, over een veel groter gebied. Je hoeft nu minder lang te lopen naar een Poppy dan naar je eigen auto die op straat geparkeerd staat!"

Het Belgische bedrijf is de eerste die zijn deelautodienst zonder vast station uitbreidt naar alle 19 gemeenten van het Gewest. Dankzij de samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan een gehuurde auto op elke openbare parkeerplaats worden achtergelaten, zonder te betalen.

Elke van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit, is opgetogen over de uitbreiding van dit autodelende bedrijf:

"Deelwagens zijn de toekomst van de auto in de stad. Enerzijds stellen ze gezinnen in staat om over een auto te beschikken zonder er één te moeten aanschaffen. Anderzijds stimuleren zij een restgebruik van de auto, waarbij deze alleen wordt gebruikt wanneer er geen efficiënte alternatieven zijn (lopen, fietsen, openbaar vervoer), bijvoorbeeld om een grootmoeder op te halen, grote meubelstukken te gaan kopen of een zieke baby naar de kinderarts te brengen. Het andere voordeel van autodelen is de enorme hoeveelheid parkeerruimte die daardoor vrijkomt in de stad, ruimte die kan worden gebruikt om hoogwaardige openbare ruimte te creëren: pleinen, terrassen, bomen, parken, kleine speelplaatsen voor kinderen, grote trottoirs, kortom een vlottere, groenere en vriendelijkere stad.”

 

Verkeersveiligheid

Een uitbreiding die niet mogelijk zou zijn geweest zonder de technologische vooruitgang van het bedrijf, legt de CEO uit:

"De afgelopen maanden hebben we veel geïnvesteerd in een systeem voor risicobeheer. Op basis van de rijstijl van de gebruiker stuurt het preventieve berichten of kan het zelfs gebruikers die regelmatig een gevaarlijke rijstijl aanhouden tijdelijk of permanent blokkeren. We zijn op weg om enkele miljoenen ritten per jaar op de Belgische wegen af te leggen. Als marktleider in deelmobiliteit is het onze plicht alles in het werk te stellen om de verkeersveiligheid te verbeteren.”

Poppy Mobility biedt gedeelde voertuigen aan die via een mobiele applicatie kunnen worden ontgrendeld. Het systeem werkt met een prijs per minuut of per kilometer, per uur of per dag. Brandstof en parkeren zijn inbegrepen. Er worden meer dan 10 verschillende modellen aangeboden, zowel elektrisch als benzine: duurzame stadsauto's, high-end modellen of zelfs bestelwagens kunnen via de app gehuurd worden.

Het bedrijf, dat ook aanwezig is in Antwerpen, Gent, Mechelen, Lier, Luik en op de Belgische luchthavens, biedt Brusselaars die het autodelen willen ontdekken een gebruikskrediet van 20 euro aan met de promocode BXL20.

Story image

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium