POPPY breidt uit naar 900 deelauto's in Antwerpen

POPPY breidt uit naar 900 deelauto's in Antwerpen

Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D'Ieteren Automotive, verdubbelt zijn vloot in Antwerpen om aan de groeiende vraag te voldoen.

Tegen het einde van de lente zullen er in Antwerpen 450 nieuwe rode auto's rondrijden. Deze komen bovenop de 450 deelwagens die tot nu toe al beschikbaar waren.

Het bedrijf dat in 2017 werd opgericht in Antwerpen kende sinds het einde van de pandemie een ongeziene groei. “Door het telewerken wordt de privéwagen steeds minder gebruikt. Onder 12.000 kilometer per jaar, is een deelwagen goedkoper en praktischer” legt Pierre de Schaetzen uit, CMO van Poppy.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, heeft de startup van D'Ieteren Automotive besloten zijn wagenpark te verdubbelen. "Hierdoor zal de kwaliteit van de dienstverlening sterk toenemen", zegt de Schaetzen. "Deze uitbreiding zal ons toelaten om steeds een voertuig dicht bij de gebruiker aan te bieden."

Overal in Stad Antwerpen en in 10 omliggende gemeenten van de Vervoerregio Antwerpen kan men één van de 900 deelauto’s huren of afzetten. Vaste staanplaatsen zijn er niet. Dankzij de nauwe samenwerking met de Stad en de Vervoerregio, kan een gehuurde wagen op elke publieke parkeerplaats worden achtergelaten zonder ervoor te moeten betalen.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en voorzitter van de Vervoerregio Antwerpen is verheugd met deze uitbreiding: “Dit zijn interessante ontwikkelingen, die we vanuit de stad en de Vervoerregio met veel belangstelling volgen. Deelwagens halen privé-wagens van de weg, wat rechtstreeks bijdraagt aan de leefbaarheid en de noodzakelijke modal shift in de regio.”

Poppy Mobility biedt deelvoertuigen aan die via een mobiele app ontgrendeld kunnen worden. Het systeem werkt met een prijs per minuut, per uur of per dag. Brandstof, parkeren, verzekering en onderhoud zijn inbegrepen. Meer dan 10 verschillende elektrische en benzine modellen worden aangeboden: duurzame stadswagens, premium modellen of zelfs bestelwagens kunnen via de app gehuurd worden.

Het bedrijf, dat ook aanwezig is in Brussel, Gent, Mechelen, Lier, Luik, en op Belgische luchthavens, biedt Antwerpenaars die het autodelen willen ontdekken 20 euro gebruikskrediet aan, via de promocode ANTWERPEN20.

Story image

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium