Opening van de eerste Microlino-showroom in België

Opening van de eerste Microlino-showroom in België

Bij D’Ieteren in de Brusselse Maliestraat te Brussel, gaat binnenkort een klantenruimte open die volledig is gewijd aan de kleine elektrische stadsauto. In het hart van de stad zal de showroom vanaf begin januari de eerste klanten onthalen.

 

In de showroom kunnen klanten terecht voor alle informatie over de modellen en uitrustingen en krijgen ze deskundig advies over elektromobiliteit. Er zullen verschillende modellen tentoongesteld staan en ter beschikking gesteld worden voor een testrit.

Het gros van de verkoop van het merk zal via de website van thuis uit of vanop kantoor, plaatsvinden want het configureren en bestellen van een Microlino is in enkele klikken geklonken. Maar wie wil kan ook online bestellen tijdens een bezoek aan de showroom.

 

We zijn bijzonder tevreden onze showroom in het hoofdkwartier van D'Ieteren in het stadscentrum te openen, een natuurlijke thuisbasis voor de Microlino'. Vincent Struye de Swielande - Algemeen directeur Microlino

 

Wim, Oliver en Merlin Ouboter, de Zwitserse familie die ook de beroemde Micro Kickscooter-step uitvond, zijn de bedenkers van de Microlino. Deze kleine stadsauto is het resultaat van een innovatieve aanpak: hij is milieuvriendelijker en neemt minder plaats in dan een auto en is tegelijk comfortabeler dan een tweewieler. Hij heeft een nominale capaciteit van 12,5 kW, een kofferinhoud van 230 l (wat overeenkomt met het volume van drie pakken waterflessen bijvoorbeeld) en een rijbereik dat varieert tussen 90 en 230 km. Bovendien is de Microlino het enige voertuig van deze categorie dat over een monocoque-onderstel beschikt. Dit type constructie verbetert de kwaliteit, levensduur en veiligheid ten opzichte van de klassieke buizenframes die meestal worden gebruikt in bijvoorbeeld microcars. De kleine stadsauto wordt gebouwd in de fabriek van het merk in Turijn, in Italië.

 

Met een lengte van 2,5 meter vindt de Microlino bijna overal een plekje om op te laden, wat via een gewoon stopcontact drie tot vier uur duurt (afhankelijk van het type batterij). Dankzij een voertuiggewicht van zo’n 500 kg heeft de kleine elektrische motor helemaal geen moeite met het vervoeren van twee inzittenden en een volgeladen koffer van 230 l en is ook het rijden zelf aangenaam. Deze microauto is een zuivere vorm van mobiliteit die zich opwerpt tegen de huidige trend waarbij veel auto’s te groot zijn.

 

Adres van de showroom

D’Ieteren, Maliestraat 50, 1050 Brussel

De Microlino is ook te zien zijn in Paleis 11 tijdens het autosalon van Brussel.


Technische gegevens

Vermogen

12,5 kW

Maximumsnelheid

90 km/u

Acceleratie

5 sec. (0-50 km/u)

Maximumkoppel

89 Nm

Rijbereik

91 | 177 | 230 km

 

Batterij

6 | 10,5 | 14 kWh

 

Batterijtype

Lithium-ion (NMC/NCA)

 

Oplaadcapaciteit (type 2)

Batterij van 6 kWh: 1,35 kW
​Batterij van 10,5 | 14 kWh: 2,6 kW

 

Oplaadtijd (aan een klassiek stopcontact)

6 kWh: 4 uur
​10,5 kWh 3 uur
​14 kWh 4 uur

 

Leeggewicht

496 kg (6 kWh)
​513 kg (10,5 kWh)
​530 kg (14 kWh)

 

Afmetingen

Lengte: 2.519 mm
​Breedte: 1.473 mm
​Hoogte: 1,501 mm

 

Aantal zitplaatsen

2

 

Volume van de koffer

230 liter

 

 

 

 

Categorie

L7E (vierwielers met motor), rijbewijs B

 

 

Contactpersonen pers:

  • Microlino: Vincent Struye de Swielande – Managing Director Microlino Belgium – [email protected] – +32 478 24 69 97
  • D’Ieteren: Jean-Marc Ponteville – Press & Public Relations D’Ieteren –
    [email protected] – +32 497 57 77 67

 

 

Websites:

Microlino
The Microlino is a space-saving, electric bubble car with: Two seats, range of up to 230 km, 12.5 kW power and top speed of 90 km/h.
microlino-car.com

 

 

 

 

Foto's Fabrice Debatty

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium