Microlino maakt zijn debuut in België met D’Ieteren

Microlino maakt zijn debuut in België met D’Ieteren

 

  • D’Ieteren breidt zijn aanbod trendy mobiliteitsoplossingen voor de stad uit met een nieuw merk.
  • Geen auto en geen motor: de Microlino is een nieuw type 100% elektrische, kleine stadsauto die D’Ieteren zal invoeren en online verkopen.
  • De eerste exemplaren zullen begin 2023 bij ons arriveren.

 

De hoofdzetel van D’Ieteren, gelegen in het stadscentrum, biedt een unieke kijk op de evolutie van de stadsmobiliteit en de behoeften van de klant uit de stad. Bovendien heeft D’Ieteren een uitgebreid mobiliteitsonderzoek bij zijn fleet- en particuliere gebruikers gehouden waarna het bedrijf op basis van de inzichten uit deze Polaris-studie* en de trends in de stad de alternatieve mobiliteitssector is ingestapt met multimodaliteitsapps, autonome pendeldiensten en oplaadoplossingen voor elektrische wagens. Met het merk Lucien deed D’Ieteren ook zijn intrede in het universum van de fiets.

Deze alternatieve mobiliteitsoplossingen moedigen stadsmensen en pendelaars aan hun klassieke auto achterwege te laten. Per dag wordt er gemiddeld 35 km mee afgelegd, bijna 90% van de tijd staat de auto stil en de bezettingsgraad bedraagt niet meer dan 1,2 personen. De meeste wagens zijn vandaag de dag vaak te groot voor de manier waarop we ze dagelijks gebruiken. De grootte, het gewicht, het volume en de complexiteit van auto’s zijn stuk voor stuk elementen die het verkeer kunnen belemmeren en die nadelig zijn voor het energieverbruik en zo ook voor de efficiëntie van mobiliteit.

De Microlino biedt een innovatief antwoord op deze vragen. Het gaat om een nieuw type kleine elektrische stadsauto die in de smaak zal vallen bij de voorstanders van een efficiënte, lichte en uitstootvrije stadsmobiliteit. Bestuurders van de Microlino hoeven zich geen zorgen te maken over onzekere weersomstandigheden, want ze zitten comfortabel en droog op hun stoel en hebben een uitstekend zicht. Bovendien zullen ze ook de wendbaarheid van het frame waarderen. Het originele design van de kleine wagen roept een chic en trendy gevoel op, precies zoals de bedenkers van de auto hadden beoogd.

 

Een aanwinst voor de mobiliteit

D’Ieteren beschouwt de Microlino als dé gelegenheid om zich te wagen aan een nieuw segment in stadsmobiliteit door het gat in de markt (namelijk de mix tussen een auto en een tweewieler) als eerste te dichten. De vraag naar microtransport op vier wielen zal groter worden en de alternatieve mobiliteitsmiddelen zullen zich verder ontwikkelen, zoals in steeds meer steden het geval is.

Denis Gorteman, CEO D’Ieteren Automotive: “Met Micro investeert D’Ieteren verder in vlotte en duurzame mobiliteitsmiddelen, die een aanvulling zijn op de klassieke auto en die kenmerkend zijn voor de bedrijfsgeest die ons bedrijf al sinds zijn oprichting inspireert.We werken ook nog steeds verder aan ons ambitieuze doel om de CO2-uitstoot te beperken in de mobiliteitsoplossingen die we aanbieden.”

 

Een originele aanpak

Wim, Oliver en Merlin Ouboter, de Zwitserse familie die ook de beroemde Micro Kickscooter-step uitvond, zijn de bedenkers van de Microlino. Deze kleine stadsauto is het resultaat van een innovatieve aanpak: hij is milieuvriendelijker en neemt minder plaats in dan een auto en is tegelijk comfortabeler dan een tweewieler. Hij heeft een nominale capaciteit van 12,5 kW, een kofferinhoud van 230 l (wat overeenkomt met het volume van drie pakken waterflessen bijvoorbeeld) en een rijbereik dat varieert tussen 90 en 230 km. Bovendien is de Microlino het enige voertuig van deze categorie dat over een monocoque-onderstel beschikt. Dit type constructie verbetert de kwaliteit, levensduur en veiligheid ten opzichte van de klassieke buizenframes die meestal worden gebruikt in bijvoorbeeld microcars. De kleine stadsauto wordt gebouwd in de eigen fabriek van het bedrijf in Turijn, Italië.

Met een lengte van 2,5 meter vindt de Microlino bijna overal een plekje om op te laden, wat via een gewoon stopcontact drie tot vier uur duurt (afhankelijk van het type batterij). Dankzij een voertuiggewicht van zo’n 500 kg heeft de kleine elektrische motor helemaal geen moeite met het vervoeren van twee inzittenden en een volgeladen koffer van 230 l en is ook het rijden zelf aangenaam. Deze microauto is een zuivere vorm van mobiliteit die zich opwerpt tegen de huidige trend waarbij veel auto’s te groot zijn.

 

Online verkoop

De verkoop van het merk zal online gebeuren, zoals dat ook steeds vaker het geval is in de evenementen-, winkel- en reissector of bij gedeelde en geconnecteerde mobiliteit. De Microlino configureren en bestellen op de website is in enkele klikken geklonken.

Vincent Struye, Managing Director Microlino Belgium: “De Microlino valt in de smaak door zijn trendy elektrische kant, zijn sympathieke look en zijn moderne technologie die volledig mee is met de evolutie van de eigentijdse stadsmobiliteit. Onze klanten zijn geconnecteerd. Het is dus alleen maar logisch dat we hun een online service aanbieden, bijvoorbeeld voor de verkoop van onze modellen.”

 

België

Terwijl de Microlino op het Autosalon van Brussel in Paleis 11 als Belgische première zal worden voorgesteld naast de andere merken van de invoerder, zullen de eerste exemplaren in de loop van het eerste semester van 2023 aan de Belgische klanten worden geleverd. Klanten die niet tot dan willen wachten, kunnen hun Microlino eind dit jaar al online reserveren.

De basisprijs van de ministadsauto bedraagt zo’n € 14.900. De eerste showroom voor België zal worden gevestigd in de gebouwen van de hoofdzetel van de invoerder, in de Maliestraat te Elsene.

 

Technische gegevens

Vermogen

12,5 kW

Maximumsnelheid

90 km/u

Acceleratie

5 sec. (0-50 km/u)

Maximumkoppel

89 Nm

Rijbereik

91 | 177 | 230 km

 

Batterij

6 | 10,5 | 14 kWh

 

Batterijtype

Lithium-ion (NMC/NCA)

 

Oplaadcapaciteit (type 2)

Batterij van 6 kWh: 1,35 kW
​Batterij van 10,5 | 14 kWh: 2,6 kW

 

Oplaadtijd (aan een klassiek stopcontact)

6 kWh: 4 uur
​10,5 kWh 3 uur
​14 kWh 4 uur

 

Leeggewicht

496 kg (6 kWh)
​513 kg (10,5 kWh)
​530 kg (14 kWh)

 

Afmetingen

Lengte: 2.519 mm
​Breedte: 1.473 mm
​Hoogte: 1,501 mm

 

Aantal zitplaatsen

2

 

Volume van de koffer

230 liter

 

 

 

 

Categorie

L7E (vierwielers met motor), rijbewijs B

 

 

Contactpersonen pers:

  • Microlino: Vincent Struye de Swielande – Managing Director Microlino Belgium – [email protected] – +32 478 24 69 97
  • D’Ieteren: Jean-Marc Ponteville – Press & Public Relations D’Ieteren –
    [email protected] – +32 497 57 77 67

 

 

Websites:

Microlino
The Microlino is a space-saving, electric bubble car with: Two seats, range of up to 230 km, 12.5 kW power and top speed of 90 km/h.
microlino-car.com
Wij bouwen aan de mobiliteit van de toekomst | D'Ieteren
In een wereld van verandering bereiden wij ons voor op de toekomst. Bij D'Ieteren gaan we volop voor vlotte en duurzame mobiliteit voor iedereen.
www.dieteren.be

*Onze mobiliteitsstudie Polaris (dieteren.be)

Onze mobiliteitsstudie Polaris
Tegen een achtergrond die voortdurend wordt opgeschud door een gezondheidscrisis en dringende economische, sociale en milieu-uitdagingen, wilden wij onze benadering van mobiliteit op de proef stellen. 
www.dieteren.be

 

 

Persberichten:

M22-01N - Persbericht Micro-D'Ieteren.docx 126 KB M22-01F - Communiqué de presse Micro-D'Ieteren.docx 130 KB M22-01E - Press release Micro-D'Ieteren.docx 125 KB

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Denis Gorteman - CEO D'Ieteren Automotive
Denis Gorteman - CEO D'Ieteren Automotive
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium  - Denis Gorteman - CEO D'Ieteren Automotive
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium ​ - Denis Gorteman - CEO D'Ieteren Automotive
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium
Vincent Struye de Swielande - D'Ieteren Managing Director Microlino Belgium

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium