Lucien maakt concrete plannen voor de tweede levenscyclus van de fiets

Lucien maakt concrete plannen voor de tweede levenscyclus van de fiets

Dankzij de overname van ReCycle, winkel van tweedehandsfietsen en een samenwerking met Vélo Solidaire in Brussel zorgen wij voor een duurzame en betaalbare fiets voor elke Belg

Lucien, fietsketen van D’Ieteren, zet de ingeslagen weg richting duurzame mobiliteit en circulaire economie voort. De ambitie van Lucien om de favoriete fietsenketen voor de Belgen te zijn, is groot. Voor alle Belgen, met nieuwe en binnenkort ook tweedehandsfietsen. De overname van ReCycle in Waterloo past hiermee perfect in het verhaal.

ReCycle werd opgericht in 2021 door Pierre Cuvelier met het idee om het leven van fietsen te verlengen. De naam zegt het zelf: recycleren, renoveren, recupereren en respecteren. Met de overname creëert Lucien de mogelijkheid om zijn fietsen een tweede leven te bieden, denk maar aan end of lease of demo- en vervangfietsen die hiermee de kans krijgen om opnieuw de baan op te gaan. Kwaliteitsvolle fietsen aan een betaalbare prijs, toegankelijk voor iedereen. Uiteraard kan je in Waterloo ook terecht voor fietskleding & accessoires, deskundig advies en dito nazorg zoals klanten dat inmiddels van elke Lucien-winkel gewoon zijn.

Karl Lechat, directeur: “Om zijn ontwikkeling voort te zetten en volledig tegemoet te komen aan de behoeften van de duurzame en circulaire wereld, begeeft Lucien zich op de tweedehandsmarkt. Met de overname van ReCycle wil Lucien de klanten in staat stellen een kwaliteitsfiets te vinden voor een betaalbare prijs. Net als in de andere Lucien-winkels zullen ze hier profiteren van kwaliteitsservice, ondersteuning, financiering, verzekering en garantie. Zowel in de fysieke winkel in Waterloo, als op de website zijn geweldige aanbiedingen te vinden.”

Pierre Cuvelier, ReCycle: “We zijn ervan overtuigd dat we samen beter en sterker kunnen antwoorden op de stijgende vraag naar kwaliteitsvolle tweedehandse fietsen, die in de toekomst alleen maar zal toenemen. Het concept van onze winkel, samen met de kwaliteit van Lucien, is een winnende combinatie.”

Lucien wil niet alleen de mogelijkheid geven om een tweedehandsfiets te kopen maar zal zijn klanten ook de mogelijkheid bieden om hun oude fiets over te nemen. Die zal ReCycle dan tweedehands doorverkopen. Maar daar stopt het niet, we slaan ook de handen in elkaar met het project Vélo Solidaire om samen oude, ongebruikte fietsen te verzamelen. Deze fietsen worden door hen ‘ge-refurbisht’ tot een fiets die gratis ter beschikking wordt gesteld van personen van Brusselse verenigingen of gemeenschappen die de fiets willen gebruiken als vervoersmiddel. Dit is een initiatief van Brussel Mobiliteit en wordt uitgevoerd door fietsverenigingen Pro Velo, Les Ateliers de la rue Voot en CyCLO vzw.

En het blijft niet beperkt tot het overnemen van oude fietsen alleen, want dankzij een samenwerking met de collega’s van MyWay kunnen we ook wagens overnemen in het kader van de aankoop van een fiets. ​

Samen met ReCycle en Vélo Solidaire gaat Lucien voor een duurzame toekomst met een betaalbare fiets voor elke Belg.

 

Perscontact: ​ [email protected] ​ ​ 0497/57.23.61 Managing Director Lucien

 

Lees meer op deze webpagina’s:

Lucien - jouw fietsenwinkel in Brussel en Antwerpen
Jouw favoriete fietsenketen met een ruime stock aan elektrische fietsen, bakfietsen en sportieve fietsen.
Lucien
RECYCLE Bikes / Vélos seconde main à Waterloo
Recycle est un concept store qui propose plusieurs services liés au vélo de seconde main. Atelier de réparation et d’entretien de vélos en tous genres, achat, vente, location de vélos presque neufs, workshop/formation hebdomadaire, vente d’accessoires, sorties vélo organisées, etc.
RECYCLE
Aanbod voor groepen
Naast haar aanbod aan individuele fietsers, beschikt CyCLO ook over een aanbod aan groepen, publieke diensten, bedrijven, vzw's en scholen: workshops (1) of een project op maat (2), een mobiel herstelatelier (3), fietsverhuur (4) of het samenstellen van een tweedehands fiesvloot (5).Beantwoordt een specifieke dienst aan jouw vraag? Contacteer dan rechtstreeks het betrokken atelier dat eronder vermeld staat.Vertegenwoordig je een Brusselse school? Check dan of je de vermelde diensten kan aanvragen binnen het kader van het Gewestelijk Schoolvervoersplan.
cyclo

 

CyClo Velo Solidaire
CyClo Velo Solidaire
Cyclo
Cyclo
Story image

Antoine Cuvelier Managing Partner - Foto: Pauline Marchand

ReCycle Espace Bureau - Foto: Pauline Marchand
ReCycle Espace Bureau - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Foto: Pauline Marchand
ReCycle team
ReCycle team
Recycle team
Recycle team
ReCycle shop - Foto: Pauline Marchand
ReCycle shop - Foto: Pauline Marchand
Pierre Cuvelier - Foto: Pauline Marchand
Pierre Cuvelier - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Pierre Cuvelier, Antoine Cuvelier, Benoît Hofer - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Pierre Cuvelier, Antoine Cuvelier, Benoît Hofer - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Antoine Cuvelier, Pierre Cuvelier, Benoît Hofer  - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Antoine Cuvelier, Pierre Cuvelier, Benoît Hofer ​ - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Foto: Pauline Marchand
ReCycle - Foto: Pauline Marchand
ReCycle Atelier - Foto: Pauline Marchand
ReCycle Atelier - Foto: Pauline Marchand

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium