Lucien gaat upcyclen met Brusselse kunstenaars!

Lucien gaat upcyclen met Brusselse kunstenaars!

Lucien kondigt met trots een nieuw upcycling-project voor fietsen aan. “Upcycled by Lucien” is ontstaan uit een exclusieve samenwerking tussen Lucien, de bekende, Belgische kunstenaars Lucile Van Laecken, Sozyone en Patrick Croes, en studenten van het IHECS (Institut des Hautes Études des Communications Sociales). Het project is een echte artistieke samenwerking, waarbij elke kunstenaar een unieke touch geeft aan een outlet of tweedehands fiets. Een gewone tweewieler ontpopt zich tot een bewegend canvas.

Het project startte aan de hogeschool IHECS. Acht studenten pitchten Upcycled by Lucien aan Karl Lechat. ​ Claude Nauer, Célia Cravatte en Brieuc Verstreken hielpen Lucien deze zomer Upcycled te organiseren. Ze stonden in voor het strategisch plan en de effectieve uitvoering.

Karl Lechat, Managing Director van Lucien: “Het doel van dit project is om fietsen een tweede leven te geven. Samen met de studenten van IHECS contacteerden we drie Brusselse kunstenaars. We gaven de artiesten carte blanche,” vertelt Lechat. “Gebruikte fietsen kregen een volledig nieuw leven. Een prachtig project dat we dankzij onze 3 student-ondernemers konden verwezenlijken.”

Wil je de fietsen graag eens in het echt zien? Bezoek dan Lucien op het paleizenplein in Brussel tijdens autoloze zondag, aanstaande zondag 17 september van 10 tot 19 uur. Van 19 tot en met 23 september zullen de fietsen tentoongesteld en te koop zijn in de Lucien-winkel te Waterloo.

Informatie over de artiesten

Lucile is een getalenteerde, jonge kunstenares die illustraties, animaties en muurschilderingen ontwerpt, en objecten customized. Haar werk is erg herkenbaar dankzij haar kleurrijke, speelse en vrolijke universum.

Sozyone, geboren in Brussel en opgegroeid in Spanje, is een veelzijdige kunstenaar die ongelooflijke technische en artistieke hoogstandjes kan verrichten. Hij begon zijn creatieve reis op straat en onderzocht esthetisch vandalisme voordat hij een drijvende kracht binnen de stadscultuur werd.Patrick, ook bekend als Jellyfish, heeft een achtergrond in schilderen en is tevens erg begaafd in grafisch ontwerp. Levendige kleuren en multiculturele motieven typeren zijn artistieke leefwereld, waardoor er steeds een boeiende visuele mix ontstaat.

Lucien Upcycled_NL (2p).pdf 417 KB Lucien Upcycled_NL.docx 3 MB
Jean-Marc Ponteville Press & Public Relations, D'Ieteren Automotive

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium