LIZY trekt naar Franse leasingmarkt met € 40 miljoen extra kapitaal

LIZY trekt naar Franse leasingmarkt met € 40 miljoen extra kapitaal

LIZY, de startup die tweedehands leasen de voorbije jaren in België op de kaart zette, maakt zich klaar om ook de internationale markt te veroveren. Het bedrijf haalt 40 miljoen euro vers kapitaal en bankfinanciering op bij een consortium van investeerders geleid door Marc Coucke. Daarmee wil LIZY ook de Franse leasingmarkt aanboren, als eerste stap op weg naar Europees marktleiderschap.

LIZY slaagde erin om op amper drie jaar tijd Belgische marktleider te worden in digitaal tweedehands leasen. Het model van LIZY stelt KMO’s en zelfstandigen in staat om in enkele klikken een leasewagen te bestellen, die binnen drie weken geleverd wordt. “We willen het leasen van een auto net zo gemakkelijk maken als een broodrooster bestellen op Coolblue”, legt co-founder & CEO Sam Heymans uit. Meer dan 1500 Belgische bedrijven kloppen vandaag al bij Lizy aan voor hun leasewagens.

 

Franse markt lonkt na nieuwe kapitaalinjectie

De Brusselse scale-up haalt nu 8,5 miljoen euro kapitaal en 32 miljoen euro bankfinanciering op bij een consortium van investeerders geleid door Alychlo, het investeringsvehikel van Marc Coucke. Met dat kapitaal is LIZY van plan om verder te groeien in België, én om de Franse markt aan te boren. De expansie naar Frankrijk is bovendien de eerste stap op weg naar de volgende ambitie van LIZY: Europees marktleider worden op het vlak van digitaal tweedehands leasen. “Tweedehands leasen is voordeliger, duurzamer en efficiënter dan het traditionele model. Dankzij deze investering kunnen we nu ook Franse klanten laten proeven van al deze voordelen.”, aldus Heymans.

Dat er internationaal vraag is naar die formule, was ook duidelijk voor Marc Coucke. “Leasen is vaak een langzaam, duur en onvoorspelbaar proces. LIZY is erin geslaagd om dat proces te revolutionaliseren tot een bijzonder aangename ervaring voor zijn klanten. Bovendien werkt LIZY met tweedehandswagens, waardoor leasen ook duurzamer wordt. Lokaal & duurzaam, dat past mooi binnen onze investeringsstrategie.” Ook D’Ieteren, dat LIZY van bij het begin ondersteunde via zijn startup studio Lab Box, investeert opnieuw mee.

 

Sterke groei in moeilijke tijden

De kapitaalinjectie valt niet zomaar uit de lucht: LIZY is op weg om zijn omzet in 2022 te verdrievoudigen, en dat ondanks een moeilijke periode voor de autosector in België. “Door de oorlog in Oekraïne en omwille van de corona crisis is er momenteel een enorme wachttijd voor nieuwe wagens”, legt co-founder Vincent Castus uit. “Daardoor is er veel meer vraag naar tweedehandswagens, waarop wij natuurlijk goed kunnen inspelen.”

Dankzij dit succes groeide het LIZY-team het laatste jaar van 15 naar 35 medewerkers. Het bedrijf heeft de ambitie om de Franse markt te veroveren als eerste stap op weg naar verdere Europese uitbreiding.

 

Perscontacten:

LIZY: Sam Heymans - Founder - [email protected] - +32 496 39 75 09

D’Ieteren : Jean-Marc Ponteville – Press & Public Relations D’Ieteren –
[email protected] – +32 497 57 77 67

Persbericht LIZY Frankrijk 6 Okt 2022_NL.docx 14 KB Communiqué de presse LIZY France 6 Oct 2022_FR.docx 14 KB
Voordelig tweedehands auto leasen | LIZY.be
Voordelig tweedehands leasen voor KMO's en ondernemers | LIZY.be
Lizy

 

LIZY haalt 40 miljoen euro vers kapitaal en bankfinanciering op bij een consortium van investeerders geleid door Marc Coucke. Marc Coucke (Alychlo), Sam Heymans (LIZY), Pieter Bourgeois (Alychlo), Wolf Vandekerckhove (Alychlo), Vincent Castus (LIZY)
LIZY haalt 40 miljoen euro vers kapitaal en bankfinanciering op bij een consortium van investeerders geleid door Marc Coucke. Marc Coucke (Alychlo), Sam Heymans (LIZY), Pieter Bourgeois (Alychlo), Wolf Vandekerckhove (Alychlo), Vincent Castus (LIZY)
Sam Heymans - LIZY founder
Sam Heymans - LIZY founder
LIZY
LIZY
LIZY car
LIZY car
LIZY campaign
LIZY campaign
LiZY team
LiZY team
LIZY team
LIZY team
LIZY
LIZY
LIZY
LIZY
LIZY
LIZY
LIZY
LIZY

 

 

Over D'Ieteren Automotive NV/SA

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy

 

D'Ieteren Automotive NV/SA
Rue du Mail 50
1050 Brussels
Belgium